Sådan sparer du op til 70% på varmeregningen

0
1651

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan være dyrt at bo i Danmark, hvor vi har behov for at opvarme vores boliger. En regning, der kan få de fleste til at spærre øjnene op, når den dumper ind af brevsprækken. Ikke desto mindre er det den barske realitet.

Der er dog også de færreste, der ved, hvor meget man egentlig kan spare på et pillefyr; helt op til 70 procent, hvis man bruger el-varme, før man skifter. Det er mange penge på et år, men det kræver også både en del plads og arbejde at have et pillefyr. I denne artikel kan du læse mere om, hvad et pillefyr er, og hvad det kræver at have et.

Du fyrer med træpiller

Et pillefyr bliver også kaldt for et træpillefyr. Et navn, der ikke efterlader meget til fantasien. Det er et fyr, der anvender træpiller til at fyre op med, og det fungerer nogenlunde på samme måde som et olie- og gasfyr. Det er dog en langt mere økonomisk løsning, for træpillerne er billigere end olie og gas. De fremstilles af savsmuld og træspåner, der presses sammen.

Blackstar er et af de mest kendte mærker inden for pillefyr, men der findes også mange andre fabrikanter. Samtidig findes der også andre fyr, der fungerer nogenunde på samme måde, men ikke er helt det samme. Stokerfyret, der også bliver kaldt træpilleovn, fungerer lidt som en almindelig brændeovn, bortset fra at der fyres med træpiller – og kombifyret, hvor du både kan fyre med træpiller og almindeligt brænde.

Et pillefyr er hurtigt tjent hjem

Bruger du et oliefyr, før du skifter, kan du nemt spare op til 60 procent, hvis du skifter til et pillefyr. Det koster selvfølgelig noget, men pengene er typisk tjent hjem efter 2-4 år, afhængigt af den varmekilde du bruger.

De nye pillefyr, der lanceres i dag, er bedre, end de var for blot få år siden. Derfor kan det altså også betale sig at skifte dit fyr ud, hvis du har et gammelt stående. Der vil dog gå noget længere tid, inden den investering har tjent sig hjem igen.

Andre alternativer

 

Du bør som sagt ikke løbe an på oliefyr, men det giver næsten sig selv. Det forurener og olien bliver næppe billigere i fremtiden. Pillefyr er den oplagte løsning, hvis man ikke kan få fjernvarme og lignende, men der findes naturligvis også alternativer, også der er mere grønne end pillerne. Jordvarme er eksempelvis en af de absolut grønneste former for opvarmning, men er dyrt i etablering. På sigt kan det dog være en rigtig god ide at spekulere i vedvarende energi, som netop jordvarme. Du kan læse mere jordvarmeanlæg her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here