4 tips til at vælge den rigtige autostol

0
952
Få bedre belysning i hjemmet

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke bare lige sådan, at vælge den rigtige autostol. Der findes ekstremt mange produkter på markedet, og tæt på lige så mange producenter. Her er 4 tips til, hvordan du vælger den rigtige.

1. Læs informationerne om din vil omhyggeligt inden du handler – Det skal du gøre for præcis at finde ud af, hvor i bilen autostolen skal placeres. Autostolen kan fastgøres med enten sikkerhedsselen eller LATCH-systemet (som står forLower Anchors and Tethers for Children system, og som alle nye køretøjer har). Find ud af, hvad din bil har, inden du køber din næste autostol.

 

2. Sørg for at vælge det korrekte sæde ud fra dit barns alder, vægt og højde.
Hver autostol-manual beskriver vægt og højdespecifikationer for det pågældende sæde. Her er nogle generelle retningslinjer.

Bagudvendt autostol: Til nyfødte og spædbørn. Det anbefaler at autostolen er bagudvendt, så længe som muligt. Du ved, at dit barn har vokset sig ud af det bagudvendte sæde, når hovedet er inden for 2,5 cm. fra toppen af ​​sædet. Det handler altså ikke om, hvor gammel dit barn er, men om den fysiske stand, herunder vægt og højde.
Forudvendt autostol: Børn skal være mindst 2 år gamle eller have nået den maksimale højde eller vægtkapacitet på for Autostolen, før de har vokset sig ud af denne type autostol.
Siddepude: Børn skal være over 18 kilo og omkring 8 år, førend de er klar til at benytte sikkerhedsselen og en siddepude. Barnet skal på alle tider sidde på bagsædet. Kontrollér at selen passer korrekt både omkring maven og omkring skulderen.

3. Ved, hvor meget plads du har på bagsædet. Et sæde med en stor base må ikke installeres i en lille bil. Overvej også hvem der sidder på bagsædet. Hvor mange børn har du? Hvor mange er benytter sædet, siddepude og autostol? Tag mål af bagsædet, inden du går ud og køber og tag gerne målebåndet med i butikken.

4. Gør installationen nem. Der skal være klare instruktioner på selve stolen. Vælg en der forklarer installationen med billeder og tekst. Læs alle de instruktioner du kan – dem i instruktionsbogen (som altid skal opbevares med sædet) og forklaringerne på selve sædet.

Et tip til kommende forældre: Sørg for at installere sædet inden baby kommer til verden og skal med hjem fra sygehuset. Så er du klar!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here