5 tips: sådan får du mindre plastik i køkkenet

0
4086
Plastik

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi vælter os i plastik, og de fleste af os forbruger op til flere stykker plastikemballage og en hel del mikroplast hver dag. Det er svært at komme uden om den kunstige djævel, som både er skadelig for os og miljøet, men her får du fem tips til, hvordan du nemt fjerner en hel del plastik fra dit køkken uden at gå på kompromis med din livsstil.

Affaldsposer

En af de store plastiksyndere i køkkenet er affaldsposer. Vi bruger tusindvis af affaldsposer gennem et liv, og det er plastik, der ryger direkte i skraldespanden. Derfor kan du med fordel bytte den almindelige plastikpose ud med en økologisk, biologisk nedbrydelig affaldspose.

På den danske side NatureBaby.dk kan du blandt andet finde et stort udvalg i plastikposer, der er produceret af kartoffelstivelse fra ikke-genmodificerede kartofler.

Sugerør

Hvis du ligesom mange andre danskere godt kan lide en smoothie eller to her om sommeren, er du næsten helt sikkert en synder her. Vi forbruger nemlig helt enorme mængder sugerør, og det er spild af plastik.

Der er dog ingen grund til at begynde at slubre dine smoothies direkte fra glasset. Du kan nemlig få genanvendelige sugerør i både glas, stål og bambus, som alle er bæredygtige og helt fri for skadelige stoffer. Du kan få en lille flaskerenser med, så du kan rense sugerørene efter brug.

Køber du et stålsugerør fra Eco-straws, får du tilmed livsgaranti på det.

Service

Meget service til børn er lavet i plastik, og det indeholder alt for ofte skadelige stoffer, som kan sive ud i maden. Derfor er det en rigtig god idé at lade børnene spise af enten stål- eller glasservice, og også helst investere i en madkasse i de materialer.

Isterningeposer

Selvom isterningeposen var en revolutionerende opfindelse i 1977, er den med nutidens plastikforbrug ikke længere helt så smart. Du kan i stedet købe isterninger af stål, som kan bruges igen og igen, og som holder godt på kulden – uden at fortynde drikkevarerne.

Karklud

Der har været meget snak om, at karklude er en af de største syndere, når det kommer til mikroplast. Hvorvidt det passer, ved vi ikke, men det er under alle omstændigheder en god idé at skifte engangskluden ud med en solid klud i økologisk bomuld.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here