Alle bør kunne førstehjælp

0
931
Alle bør tage et førstehjælpskursus

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Flere og flere danskere tager på førstehjælpskursus, og det redder liv. Hvert år er der cirka 500 danskere, der får et hjertestop uden for hospitalet og overlever. Det tal er blevet tredoblet på de sidste 15 år, hvor danskerne er begyndt at tage førstehjælpskurser. Det kan simpelthen oversættes direkte til menneskeliv, når vi bliver bedre til førstehjælp.

Førstehjælp er ikke svært

Den helt store stopklods for mange er, at de tror, førstehjælp er svært. Men faktisk skal der ofte meget lidt til for at gøre en stor forskel for en person, der er kommet til skade. Hvis du for eksempel ser en person med hjertestop, kan selv dårlig hjertemassage være med til at holde hjertet i gang. Får personen ikke hjertemassage, forbliver han eller hun død.

Det samme gælder ved sår og skader, hvor selv en simpel forbinding kan betyde forskellen på livsfarligt blodtab eller en tryg tur på skadestuen. Til et førstehjælpskursus lærer du de mest grundlæggende ting, så du bliver bedre rustet til at hjælpe lidt og forbedre situationen.

Et førstehjælpskursus er nyttigt i hverdagen

Den helt store fordel ved et førstehjælpskursus er, at man lærer mere om, hvordan kroppen fungerer. Det hjælper dig til at vide, hvordan du skal reagere på selv små hændelser i hverdagen. Hvis du for eksempel skærer dig i køkkenet, er der både en rigtig og en forkert måde at reagere på. Og så er der selvfølgelig en hel masse måder indimellem. Med et førstehjælpskursus kommer du tættere på at reagere på den helt rigtige måde, så du undgår at forværre skaden og i værste fald få varige mén.

På et førstehjælpskursus lærer du også om, hvordan man bruger en hjertestarter. I Danmark har vi flere tusinde hjertestartere rundt om i landet, som især findes i offentlige bygninger og store butikker. På hjertestarter.dk kan du altid finde den nærmeste hjertestarter, så du kan være med til at redde liv.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here