Champagne er ikke kun en nytårsdrik

0
375

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Spørger man franskmændene, er det ikke utænkeligt, at de ville synes, vi har nogle mærkelige skikke, hvad angår champagne. For herhjemme er det i høj grad en drikkevare, vi forbinder med nytårsaften, og ikke så meget andet end det. Men i Frankrig er det faktisk ganske almindeligt at nyde de søde bobler året rundt. Det kunne vi måske lære noget af. Der findes nemlig masser af gode anledning foruden årsskiftet til at poppe en flaske.

Nyd den til de søde sager

Champagne er som bekendt i høj grad en nytårsdrik herhjemme. Ikke nok med det så skal den også traditionelt set åbnes ved midnat og serveres med kransekagen. Her er der måske noget, der vidner om boblernes franske ophav.

For i Frankrig er det ikke bare noget, man drikker på ét bestemt tidspunkt. Til gengæld kan den nydes til meget sødt, som for eksempel kransekage.

Det er altså oplagt at finde en flaske frem, når desserten kommer på bordet. Derfor kan det også sagtens nydes til alt fra kager til isdesserter og mere endnu.

Prøv for eksempel at have en flaske klar, næste gang du inviterer gæster på besøg til dessert eller andre søde sager.

Drik den til særlige anledninger

Ligesom mange vil drikke denne mousserende vin for at markere årsskiftet, kan den også bruges til andre særlige anledninger. Der er nemlig noget meget festligt ved at skyde proppen af flasken og råbe hurra.

Mange serverer eksempelvis også denne vin til bryllupper eller studentergilder. Så samles folk jo omkring flasken og råber hurra og skåler med hinanden.

Du kunne således også sagtens vælge at servere den til andre festlige lejligheder. I virkeligheden er det bare dig, der bestemmer, hvornår det passer. Selvom man kan have tendens til at forbinde drikken med forskellige traditioner, så kan den også sagtens høre til på andre festlige tidspunkter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here