De bedste tips til bilpleje

0
256

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er det stadig det lokale byggemarked, der har den bedste viden om hvordan du skal pleje din bil? 

Måske, måske ikke!

Faktum er at langt det meste efterhånden foregår online, og det er også her du kan finde uddybende guides og tips til hvordan du kan gøre hverdagen nemmere, når det kommer til pleje af din bil. Ét af de sites, der har sat sig for at være blandt de bedste til at give dig tips til hvordan du kan pleje din bil selv er bilpleje-produkter.dk Vi tager her et par af deres bedste tips til en nemmere hverdag. 

Lakforseglingen er altafgørende

Det, der er mest afgørende for at du får en nem dagligdag med bilpleje er lakforsegling. Her skal du typisk gå efter en såkaldt keramisk lakforsegling, som er én af de mest holdbare former for lakforsegling. 

Den er altafgørende i forhold til hvor nemt det efterfølgende er at vaske og vedligeholde din bil, da lakforseglingen gør at skidt og snavs har svært ved at binde sig til lakken, hvorfor den er mindre beskidt, og det skidt, der sidder på bilen er nemmere at skylle af. 

Så skal du tage kun ét tip med dig – så er det at give bilen en keramisk lakforsegling. 

Vask bilen med højtryksrenser

Den mest sikre bilvask får du med en højtryksrenser. Bevares – du skal ikke stå for tæt på, men det er ret nemt at sikre at du ikke skader bilen. Gør det at du måler med hånden fra lang afstand til strålen og derefter tager hånden lidt tættere på hele tiden. Når det begynder at gøre ondt på hånden, så ved du at det også vil gøre ondt på lakken, og du har derfor fundet den afstand du maksimalt på være på. 

Sørg for at få dig en god skumlanse og spul altid bilen af inden du går i gang med selve håndvasken af bilen. 

Find flere tips til hvordan du vasker bil med højtryksrenser her>>

Vask af bilen

Selve vask af bilen bør gøres med pH neutral autoshampoo. Det skal gøres i kombination med 2 spande (en til vask og en til skyl) samt en god vaskehandske. Vask hele bilen og gem den nederste tredjedel af bilen til sidst. Det skal du da denne del typisk er en del mere beskidt end resten af bilen. 

Polering af bilen

Overvej om du ca. en gang om året bør få poleret din bil. Herved får du fjernet eventuelt nedfald i lakken og kan lægge en ny gang lakbeskyttelse på bilen. 

Glem ikke det indvendige

Husk at en del af bilplejen er også at vedligeholde bilen indvendigt. Sørg for at få støvsuget og rengjort måtter og benyt en interiørrens til at holde glas, stof, læder og plast rent og fint.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here