Det er ikke altid nødvendigt at ringe efter VVS´eren

0
1253

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når noget går i stykker i vores hjem, så er manges første tanke at ringe efter håndværkeren, men i mange tilfælde er det faktisk muligt at klarer arbejdet selv. Det er dog bare nødvendigt, at vi ved hvornår vi selv må lave arbejdet, og hvornår vi skal ringe efter en professionel. Ligesom med alt andet håndværk så er VVS – arbejde underlagt et regelsæt, som bestemmer hvad vi selv må klare, og hvad vi skal have den autoriserede VVS´er til at lave.

 Dette må du selv lave

Der er meget VVS – arbejde som vi selv må lave i hjemmet, men det er ikke altid til at gennemskue hvad man må, og hvad man skal holde fingrene fra. Her kan man arbejde ud fra den fingerregel, at man selv må arbejde på alt som er installeret efter kuglehanen. Kuglehanen er den ventil som oftest sidder under vasken og bruges til at lukke af for den udefrakommende vandtilførsel. En anden meget vigtig regel er, at man skal lukke for al vandtilførsel, inden man begynder på noget VVS – arbejde. Men når man har lukket for vandet, så kan man lave ting som at tilslutte vaskemaskinen, tilslutte toilettet, opsætte radiatorer osv.

Dette skal du holde dig fra

Ligesom det er tilladt at reparerer på de ting som er installeret efter kuglehanen, så er det selvfølgelig forbudt at arbejde på de ting som er installeret før kuglehanen. Dette er en del det regelsæt som VVS – arbejdet er underlagt af sikkerhedsstyrelsen. Hvis det i ens bolig ikke er muligt at lukke for vandet, så er det ikke tilladt at lave noget VVS – arbejde.

Det kan dog betale sig at gøre det selv

  • Prisen: Når man ringer efter en VVS´er, skal han selvfølgelig have en løn, og udover det, skal man også betale for reservedele. Hvis man derimod selv klare arbejdet, skal man kun betale for reservedelene. Læs mere her.
  • Tiden: Det er ikke altid at den lokale VVS´er har tid til at komme forbi, men hvis man kan klare reparationen selv, slipper man for den lange ventetid.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here