Er du klar til rygestop? 5 simple, men effektive trin til at kvitte røgen

0
510
Er du klar til rygestop? 5 simple, men effektive trin til at kvitte røgen
Er du klar til rygestop? 5 simple, men effektive trin til at kvitte røgen

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange rygere ønsker at stoppe, men kan ikke finde motivationen til at fuldføre et rygestop. Men det behøver faktisk ikke at være så svært. Her får du 5 effektive trin til, hvordan du for alvor får lagt røgen på hylden.

#1: Tag beslutningen og hold ved den

Der findes mange måder, man kan stoppe med at ryge på, men ethvert succesfuldt rygestop starter ved beslutningen. Beslutningen om, at det er på tide at stoppe. At man ikke orker at lade sig styre af cigaretterne længere.

Skriv alle de gode ting, der er ved at ryge, ned. Skriv en liste med de dårlige ting, der er ved det. Hvilken er længst? Denne liste kan være værd at hænge op eller gemme, hvis man skulle begynde at tvivle på, hvorvidt rygestoppet var den rigtige beslutning eller ej.

#2: Planlæg en dato, hvor du stopper

Hvis du planlægger en dato for dit rygestop, har du lettere ved at gennemføre det. Det skal være en gennemtænkt ting, og altså ikke bare et impulsivt ‘nu stopper jeg’-forløb. Vælg en dato og hold dig til den. Så har du også tid til at forberede dig.

#3: Brug hjælpemidler det første stykke tid

Når datoen kommer, er det en god idé at bruge hjælpemidler i starten. Det kan holde nikotintrangen på afstand, så du ikke er tilbøjelig til at falde i igen. Det kan være nikotinplastre, -tyggegummi eller en e-cigaret, som du kan finde her.

#4: Skru ned for hjælpemidlerne

Når der er gået et par uger eller nogle måneder af dit rygestop, bør du begynde at skrue ned for dit forbrug af hjælpemidler. Gør det gradvist, så du vænner dig til at det mindre forbrug.

#5: Hold fast i din beslutning

Nu er du nået langt, og det handler derfor bare om at holde fast i din beslutning om, at du vil være røgfri. Det er selvfølgelig svært, men i de hårde tider kan du tage listen, du lavede forud for dit rygestop, frem.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here