Få bedre belysning i hjemmet

0
1084
Få bedre belysning i hjemmet

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi bruger belysning i ethvert rum i boligen. Der findes et hav af producenter af lamper, og de findes i alle prisklasser, til enhver smag og boligstil. Lys er vigtig for vores velvære og for vores boligindretning. Den rette belysning kan skabe den rette stemning, og ethvert rum kan ændre karakter og stemning ved blot at udskifte en lampe. Vi har især brug for lys i de mørke vintermåneder, hvor solen står sent op og går tidligt ned, men hvordan vælger man den rette belysning i hjemmet?

Sådan vælger du den rette belysning

Vælg belysning og lampe ud fra, hvad dit behov er, og hvilken boligstil du har. I de danske hjem finder du meget nedadrettet lys fra loftslamper, væglamper, bordlamper med skærm, og gulvlamper med skærm. Desværre er det nedadrettet lys med til at gøre, at de forskellige rum syner mindre end de i virkeligheden er, idet rummets hjørner sjældent bliver lyst op. Nedadrettet belysning medvirker også til, at dine rum stadigvæk virker mørke, selvom du har mange lamper implementeret i dem. Du kan derfor vælge at udskifte nogle af lamperne med det nedadrettede lys med lamper, hvor lyset spredes mere ud i rummet. Her kan du f.eks. vælge lamper med synlige glødepærer.

Kombiner lampetyperne

Det er altid en god idé at kombinere lamperne i de forskellige opholdsrum med flere former for lampetyper. På denne måde implementerer du forskellige former for belysning, som kan være behjælpelig til at skabe det helt rette lys på forskellige tidspunkter. I stuen bør du, som hovedregel, have en loftslampe og en gulvlampe eller 2 bordlamper. Lamper skal af og til dække flere behov, og du kan med fordel benytte dig af fleksible lamper – især hvis rummet et småt, og du ikke har mulighed for at implementere så mange lamper. De fleksible lamper medvirker til, at du selv kan styre, hvor i rummet, du ønsker at lyse op. Det kan også være en fordel at implementere en lysdæmper i bl.a. soveværelse og opholdsstuen, så du selv kan styre hvor meget, du ønsker, at rummet skal lyses op.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here