Få et bedre indeklima med disse råd

0
557

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er vigtigt at have et sundt og godt indeklima, da det påvirker vores velvære i dagligdagen. De fleste danskere tilbringer 80-9% af deres tid indendørs. Her er der flere faktorer som påvirker den luft du er i. Fugt, støv, partikler fra stearinlys, partikler fra rengøringsmidler og indetemperaturen påvirker kvaliteten af den luft du lever i. Er dit indeklima dårligt kan det påvirke dit helbred negativt. Disse negative påvirkninger kan være alt fra ganske små gener til alvorlige sygdomme. Du er endda en af de mange danskere der lider af allergi eller astma, et antal der har været stigende gennem de sidste to årtier. Uanset hvad, er det kun en fordel for dig og din familie, at du fokuserer på det gode indeklima. 

Hvordan sikrer du det gode indeklima? 

Du kan forbedre eller bibeholde, hvis du allerede gør mange af tingene, det gode indeklima med disse 9 råd. 

  • Sørg for at lufte godt ud i 5-10 minutter, hvor du har gennemtræk, dette skal du gøre 3 dagligt 
  • Tør dit tøj udenfor eller i en tørretumbler
  • Din indetemperatur skal være jævn, prøv at holde den på mellem 20-23 grader
  • Tænd emhætten under madlavning 
  • Undgå kondens ved at ikke stille store møbler op ad ydervægge som kan være kolde 
  • Luk døren mens du bader, og luft grundigt ud bagefter. Det er også rigtig godt at have en ventilator på badeværelset
  • Sørg for at fjerne kondens i dine vinduer indvendigt
  • Hav en god luftcirkulation i dit hus, undgå lukkede døre, på nær når du bader 
  • Rengør ofte hjemmet

Alle disse ting vil være med til at forbedre dit indeklima, og dermed være bedre for dig at opholde dig i, set ud fra et helbredsmæssigt synspunkt. 

Mindsk udgiften for et godt indeklima

Nu hvor varmepriserne er så høje, og mange faktisk sænker deres indetemperatur til under de anbefalede 20-23 grader, for at spare på varmeregningen, kan du faktisk gøre noget smartere. Ved at efterisolere dit hus, kan du gøre dit hjem meget billigere at varme op, fordi du faktisk varmer huset op uden at det fiser ud af utætheder. En nem og relativ billig måde du kan gøre det på, er ved at hulmursisolere dit hus. Dette kan selvfølgelig kun lade sig gøre, hvis du har et hus med en hulmur. Pris på hulmursisolering er faktisk også fradragsberettiget, hvilket gør at der er endnu flere penge at spare ved at vælge denne løsning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here