Giv dine børn en god start på livet

0
996
Have

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Efterhånden kan man næsten ikke en gå en dag uden at støde på en artikel om, at danske børn bruger for meget tid på deres iPads. Som forælder er det en dejlig nem løsning lige at kunne stikke dem den lille vidunderskærm med mange timers underholdning, men denne artikel er desværre endnu en løftet pegefinger.

Ipad’en hæmmer dit barns udvikling

Det har altid været et forældre-mantra, at børn har godt af frisk luft, og det er ikke bare grebet ud af den blå luft – så at sige. Vores fantasi og kreativitet er på deres højeste i barndommen, og jo mindre vi bruger de evner som barn, jo sværere bliver det at grave dem frem som voksne.

Flere undersøgelser viser, at børn, der bruger meget tid på iPads, er mindre kreative og har sværere ved at finde på. Derudover har de sværere end andre børn ved at vise empati. Derfor har børn i den grad godt af at komme udenfor, lege vilde lege og prøve deres krop af sammen med deres venner – på den måde giver du dem også et rigtig sundt udgangspunkt for resten af deres liv.

Hvad kan du gøre?

Det bedste, du kan gøre for dine børn, er at opfordre dem til at lege og bruge deres fantasi. Både hoved og krop skal aktiveres. De fleste dage om året, kan legen sagtens foregå udenfor, hvis børnene er klædt ordentligt på. Simple redskaber som sjippetov, stylter, bolde og gamle cykler kan give mange timers sjov, og de er samtidig med til at styrke børnenes motorik og balance. Du gør dine børn en stor tjeneste ved at lade dem udfordre og træne deres krop gennem naturlig leg, og en god motorik er med til at give børnene både selvtillid og social succes, viser undersøgelser.

Hvis legen skal foregå indenfor, behøver du ikke meget mere end et sæt legoklodser, før legen er i gang. Der er uendelige muligheder for at bygge huse, robotter og hvad børnene ellers kan finde på – her er det bare med at lade fantasien få frit løb.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here