Guide: alt du skal vide om hunderacen Belgian Malinois

0
68

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

De fleste har stødt på hunderacen Belgian Malinois før. Den fine Belgian Malinois er en populær hunderace blandt mange, fordi den både kan fungere som familiehund og vagthund. Går du lige nu og overvejer, om du, ligesom mange andre, skal anskaffe dig en Malinois hund? Så er du kommet til det helt rette sted! Herunder får du nemlig en guide fyldt med alt den information, du skal bruge om hunderacen Belgian Malinos. Måske vil du blive overrasket!

Udseende

Hunderacen Belgian Malinois er en klassisk arbejdshund, og det kan ses på den! Hunden er en middelstørrelse hund med lange, muskuløse ben samt en muskuløs overkrop. Det er en hunderace med store, spidse øre samt en spids næse. Dertil har den et stort kæbeparti og hængende læber. Selvom det kan lyde en smule skræmmende, har hunderacen Belgian Malinois et sødt udtryk. Er du i tvivl om hundens intentioner, skal du blot kigge den i de store, brune øjne. Denne hunderace er oprindeligt en hyrdehund, og kroppen er derfor meget atletisk bygget, så den kan løbe hurtigt og fokuseret. Hunderacen er i gennemsnit 60 centimeter høj, og den vejer i gennemsnit 25 kg. 

Temperament

Som tidligere nævnt er hunderacen oprindeligt hyrdehund. Dette gør den fokuseret og målrettet. Med tiden er hunderacen Belgian Malinois dog blevet en kærlig familiehund, der danner tætte bånd med hundeejeren. Dens oprindelse som hyrdehund gør den desuden perfekt som vagthund, da den er opmærksom og beskyttende. Har du en Belgian Malinois i dit hjem, vil du hurtigt opdage, hvis der kommer ubudne gæster! Vælger man at anskaffe sig en Belgian Malinois, skal man være opmærksom på dens aktivitetsniveu. Dette kan du læse mere om nedenfor. 

Aktivitetsniveau

I modsætning til mange andre selskabshunde, har hunderacen Belgian Malinois et enormt højt aktivtetsniveu. Som tidligere nævnt elsker hunden at løbe og bruge sin krop, og hunden trives bedst, når den er i bevægelse. Har du en Belgian Malinois, skal du altså give den en masse lange gå-og løbeture – gerne mange gange dagligt. Har du mulighed for det, ville det desuden være fantastisk for hunden at gå til træning en eller flere gange om ugen. Under træningen kan hunden bruge dens høje intelligens og udholdenhed. Sørger du for at møde hundens aktivitetsniveu, får du til gengæld en afslappet og dejlig familiehund, der vil elske at ligge og putte på sofaen en søndag aften. Er du i tvivl om, om du kan leve op til hundens aktivitetsniveu, skal du genoverveje, om denne hunderace i virkeligheden er noget for dig.

Pelspleje

En af de største fordele ved hunderacen Belgian Malinois er, at den ikke kræver meget pelspleje. Hunderacen har nemlig en tætsiddende, flot pels, som sjældent kræver dybdegående pleje. Ligesom med alle andre hunderacer, kræver hunderacen Belgian Malinois en smule ekstra pelspleje i den periode, hvor den smider underulden. Underulden smides primært i sommerperioden, da underulden i denne periode bliver for varm for hunden. Når du skal ordne hundens pels, skal der ikke mange andre remedier til end en god børste. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here