Guide: sådan får du dine gryder pæne igen

0
441

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis dine gryder ser kedelige og matte ud, er der heldigvis flere metoder, du kan bruge for at få dem til at skinne igen. Uanset om det er rustfrit stål, kobber, non-stick eller støbejern, kan du følge disse trin for at give dine gryder nyt liv!

Grundig rengøring

Først skal du starte med at rengøre dine gryder grundigt med varmt vand og mild opvaskesæbe. Brug gerne en blød svamp eller børste til at fjerne madrester og snavs. Derefter skal du skylle dem grundigt og tør dem godt af. Generelt bør du faktisk undgå at sætte gryder i opvaskemaskinen, da det kan beskadige overfladen og belægningen på visse gryder. Du kan eventuelt finde et stort udvalg af rengøringsudstyr og midler på Grafical!

Eddikesyre

Hvis dine gryder er af rustfrit stål og har pletter eller kalkaflejringer, kan du prøve at skrubbe dem med en blanding af vand og hvid eddike. Eddikesyren hjælper nemlig med at fjerne pletter og gøre overfladen mere skinnende. Hvis dine rustfrit stål-gryder stadig ser matte ud, kan du prøve at bruge et rustfrit stål-rensemiddel. Følg instruktionerne på produktet for at gøre overfladen skinnende og fri for pletter.

Bagepulver og citro

Har du derimod støbejernsgryder, non-stick-gryder eller kobbergryder kan du lave en blanding af bagepulver og citronsaft. Du skal herefter påføre blandingen på gryden og gnide den med en blød svamp eller børste. Bagepulveret fungerer som en mild skrubber og hjælper med at fjerne snavs og pletter, mens citronen giver en frisk duft og kan hjælpe med at fjerne lugt.

Polering

Hvis du har kobbergryder, kan du også polere dem med en blanding af eddike og salt eller en kobberrens, så de skinner igen. Påfør blandingen på kobberoverfladen og polér den med en blød klud eller svamp. Det vil fjerne misfarvninger og give kobberet sin karakteristiske glans tilbage.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here