Hvordan bruger du bedst din familietid?

0
1306

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange fantastiske ting her i livet forbundet med at være forældre. En af de ting der dog ikke er så mange der er vilde med, er manglen på tid. For hvis man er to forældre der arbejder i fuldtidsstillinger, kan det være småt med kvalitetstiden. Det er ikke unormalt, at man med små børn afleverer dem ved 7.30 tiden og først henter dem igen, når klokken har passeret 16. Når man kommer hjem, har man så lige en halv times tid, inden der skal laves mad. Når maden så er lavet, er det for små børns vedkommende ved at være tid til at putte dem. Når dagen er gået, kan man let komme til at sidde med en fornemmelse af, at man nærmest ikke har set sine børn den dag.

Hold weekenderne hellige

Når det så bliver weekend, tænker du nok, at nu er der tid til at have god gammel kvalitetstid sammen med børnene. Nu er der tid til at hygge, tid til at tage i zoo, tid til at gå i skoven, smutte i biografen og alt det man forbinder med god gedigen hygge.

Weekenderne er dog også der, hvor vi skal ordne de ting, som vi ikke har tid til i en travl hverdag. Det kan være alt fra at få vasket bilen til at få gjort hovedrent, handlet stort ind og vasket vinduerne. Lige pludselig er der også gået en lørdag, hvor huset et blevet rent, ligesom bilen og ungerne har hygget med at lege på værelset og set et par timers iPad.

Inden man har set sig om, er weekenden gået og man nåede igen ikke de ting som man havde sat sig for at man skulle.

Køb hjælp og lav lister 

En måde at frigive tid på, er ved ganske enkelt at købe sig til den. Du kan ikke købe tid, men du kan hyre et rengøringsfirma som disse til at gøre rent, så du ikke skal bruge din sparsomme weekend på det. Det er ofte ikke en voldsom udgift, og kan desuden trækkes fra. Det samme gælder vinduespudsning, en vinduespudser koster typisk 200-400 kroner, men du selv hurtigt kan bruge flere timer på det – og så skal du tænke på, hvor meget din tid er værd.

Det kan lyde firkantet og meget gammeldags, men en rigtig god måde at sørge for at man når tingene er ved at skrive lister. Sæt jer ned torsdag aften og tænk på, hvad i gerne vil og skriv den på en liste. Det er en psykologisk ting, at det ”gælder mere”, hvis det er skrevet ned, end hvis man bare tænker det. Tag børnene med på råd, spørg dem hvad de gerne vil lave i weekenden og se om det kan passes ind.

Der er mange der undlader dette, fordi de tænker, at børnene vil noget vildt, og at man derfor skuffer dem, hvis man siger nej. Realiteterne er dog tit noget andet, og ofte vil de bare gerne tegne eller på legepladsen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here