Investér i din alderdom

0
3742

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Alt efter hvor gammel du er, så kan det for mange være lidt svært at forholde sig til at skulle blive gammel. Men medmindre der sker noget forfærdeligt, så kan du ikke ændre på at du bliver det en dag, og du er ikke den eneste. I samfundet så vel som i verden bliver der flere og flere ældre mennesker, da gennemsnitslevealderen stiger de fleste steder i verden.

I skrivende stund forventes at der er lige lidt under en milliard mennesker i verden, der er over 65 år, og dette tal forventes at runde milliarden i 2020 og det forventes allerede at være fordoblet i 2050. At der bliver mange flere ældre har en kæmpe betydning, ikke blot for befolkningstallet på jorden, men også for økonomien. For selvom vi generelt er på arbejdsmarkedet i længere tid, ændrer det ikke ved at flere ældre også betyder, at der er flere der skal forsøges på den ene eller anden måde.

Det kan du selv gøre

Dette vil også betyde, at folkepensionen der i forvejen ikke er prangende vil komme meget mere under pres i fremtiden, og at der derfor vil blive større og større fokus på vigtigheden af at spare op til sin pension gennem private eller arbejdsgiverbetalte pensioner.

Hvis du ikke allerede indbetaler til en pension, er det altså bare at komme i gang. Du kan naturligvis vælge at gøre det gennem din arbejdsgiver, hvor du ofte har nogle fordele, da i er flere og derfor kan opnå fordelen. Der er som regel en sats som virksomheden betaler, og så er der den del som den ansatte betaler. Hvor meget virksomheden betaler er en længere forhandling, men du kan i de fleste tilfælde godt få lov til selv at betale mere, men du skal være opmærksom på reglerne for beskatning og hvor meget man må indbetale.

Skal du selv investere?

Du kan også vælge selv at investere din pension og dermed lidt mere være din egen lykkes smed, det er forbundet med større risici, men du slipper for en lang række gebyrer og lignende, og du har mulighed for at få et langt større afkast over tid, hvis du selv står for det. Omvendt har du risikoen for at tabe det hele på gulvet hvis du ikke er erfaring inden for investering. Det kan derfor være en rigtig god ide at tage kontakt til en investeringsrådgiver, der kan hjælpe dig videre.

Et rigtig sundt tip fra Børsen lyder på, at det er sund logik at investere i sektoren omkring biotek, robotteknologi, medicin og andet der bliver mere brug for i takt med at der bliver flere og flere ældre og disse derfor vil få gyldne dage i fremtiden. Disse aktier er typisk også lidt mere risikable og det kan derfor være en god ide at sætte pengene i ETF,er, hvor man investerer i hele markedet (du kan læse mere om hvad ETFer er her).

Hvis du også gerne, når du bliver gammel, vil have hverdagen til at hænge sammen, så er det nu du skal tænke på økonomien, også selvom du måske kun er i 30’erne.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here