Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.
Årh varme sommeraftener på terrassen, eventuelt med en kold øl og helt nye røgvarer. Hvis du synes, at det lyder lækkert, så bør du kigge dig om efter en rygeovn til haven. En rygeovn kan både give en lækker røget smag samt konservere forskellige fødevarer. Det er et must til dig, der elsker mad og eventuelt også elsker at eksperimentere med den. En rygeovn kan anvendes til alle madvarer, kød, grønt og enkelte råvarer eller hele retter. Med en rygeovn kan du opnå helt nye smagsoplevelser og prøve kræfter med nye tilberedningsmetoder.
Find den rette rygeovn til terrassen
Der findes et væld af forskellige rygeovne. Både i forhold til typer, størrelser og med særlige funktioner. Det at finde den helt rette rygeovn kan derfor virke en anelse uoverskueligt. Dog er det trods det store udvalg muligt at finde frem til det bedste køb, der matcher dine ønsker og behov til madlavningen. Størrelsen har betydning for de fødevarer du kan have i rygekammeret. Og skal den være transportabel eller stå fast i haven? Samtidig har det betydning for det færdige resultat om rygninger er foregået koldt eller varmt, her er de forskellige rygeovne tilpasset temperaturen. Find dine behov inden du tager på shopping og køb den helt rette rygeovn.
Skal rygningen være kold eller varm?
En rygeovn kan tilbyde kold eller varmrøgning. Nogle mere komplekse rygeovne kan endda kombinere de to tilberedningsmetoder. Koldrøgning er den traditionelle ryge metode af særligt fiskevarer. Varmrøgning kom til som et alternativ, da denne proces er noget hurtigere og kræver mindre af den ovn der anvendes. Hvis du som nybegynder skal starte ud med at ryge dine egne fødevarer, så anbefales det at du køber en rygeovn til varmrøgning. Her er er tilberedningstiden kortere og er en noget mere kontrollerbar proces end koldrøgning.