Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.
Det er let og komfortabelt at handle møbler over nettet, men pas på; der sidder digitale svindlere klar, uanset om du køber nyt eller brugt. Her kan du læse, hvordan du undgår at blive snydt.
Internethandel er ikke altid så sikkert, som man skulle tro. Det kan føles utrygt at handle over nettet, for hvordan kan du være sikker på, at den butik, du vil handle fra, er sikker og pålidelig? Faktisk er du i mange tilfælde bedre stillet, både hvad angår fortrydelsesret og mulighed for at få refunderet købsbeløbet, når du handler online — i hvert fald inden for EU’s grænser.
Her får du et par gode råd, du kan følge, så du ikke har så meget at frygte, når du handler møbler til boligen over nettet.
Kig altid efter e-mærket
e-mærket er en mærkningsordning, der betyder, at virksomheden, der står bag siden, har forpligtet sig til at overholde den danske lovgivning. Samtidig skal de følge de retningslinjer, e-mærket har opstillet, hvad angår betalingsformer. e-mærkets jurister kontrollerer løbende de butikker, der er e-mærkede. Med andre ord er du sikret sikker e-handel med e-mærket.
Er der angivet korrekte kontaktinformationer?
Enhver webshop er forpligtet til at skrive, hvad virksomheden bag shoppens navn er, en mail-adresse, et telefonnummer samt virksomhedens fysiske postadresse. Hvis intet af dette fremgår på hjemmesiden, bør alarmklokkerne ringe.
Ligner teksten, at den er oversat?
Se på den tekst, der står på kroppen. Ligner den noget, der er oversat fra et andet sprog via Google Translate eller er fyldt med stavefejl, så bør du ikke handle hos forretningen. Det er nemlig et tegn på, at siden ikke er sikker.
Er priserne realistiske?
Hvis noget er for godt til at være sandt, er det nok ikke sandt. Det gælder også priserne på produkter på nettet. Hvis de virker urealistisk lave, så lad være med at handle der.