Mad og hygge hænger sammen

0
297

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er i den grad blevet sommer, og det betyder, at det er højsæson for grillning i de danske haver. I år er godt nok lidt en undtagelse, da der i en længere perioder har været komplet afbrændingsforbud på grund af den tørke, vi har været inde i i de sidste mange mange uger. Der er dog meget der tyder på, at vi efterhånden har set toppen, og der er lavere temperaturer på vej, ligesom der også skulle komme noget regn i den kommende tid, hvilket betyder, at forbuddet nok bliver ophævet igen i løbet af august.

Du kan læse mere om forbuddet i de forskellige kommuner, men typisk betyder forbuddet, at du ikke må have åben ild og kun må benytte en gril, hvis den står på et fast underlag, der ikke kan brænde, hvilket kan være perlesten, fliser eller lignende. Det er en rigtig dårlig ide at trodse forbuddet, da det udover at have voldsomme konsekvenser med ild også kaster store bøder af sig. Du skal med andre ord vente til forbuddet er ophævet med at følge dette råd…..

Køb et bålplads med rist

Der er noget hyggeligt ved at grille, det er der slet ingen tvivl om, og det er da også nærmest en af os danskeres yndlingsbeskæftigelser om sommeren (ja nogen griller året rundt). Men hyggen fra en grill kan nu ikke konkurrere med hyggen fra ægte levende ild, og så giver gløder fra træ også bare en anden smag en kul, eller gas der nærmest ikke afgiver smag medmindre risten er beskidt.

Der findes masser af muligheder for at kombinere dette, og der findes mange forskellige former for bålfade (se et udvalg her), hvor der kan sættes en rist på. På den måde kan du kombinere levende og hyggelig ild med madlavningen og samtidig få et helt forrygende resultatet.

Men husk som nævnt, at der ikke er nogen ild så længe forbuddet er der.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here