Mindsk stressniveauet – Ryd op i dit hjem

0
1291
Mindsk stressniveauet - Ryd op i dit hjem

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi er måske ikke ekstreme samlere, men vi samler alle på rod i hjemmet. Det drejer sig om ting, vi ikke bruger, men som enten står fremme eller i skabene og fylder. Mange af os mener nok, at vores hjem er for små til alle vores ting – men i virkeligheden handler det om at holde en balance mellem at købe nyt og smide ud.

Når man taler om rod, så taler man om to former for rod – aktiv rod og passiv rod. Den aktive rod kommer som eksempel, når du pakker et IKEA-møbel ud, og det flyder med pap og bobbelplast fra pakken. Her taler man om rod i øjeblikket, men taler man i stedet om passiv rod, så taler man om rod i ”rodeskuffen”, skabene og generelt set i hjemmet, hvor der aldrig bliver organiseret og ryddet ud i tingene.

Skab den rette afkoblingszone

Dit hjem skal helst være stedet, hvor du kobler af og slapper af. Men hvis der roder, er det ikke så nemt at slappe og koble af, for rod stresser. Det stresser dig, når du er hjemme, og det stresser dig, når du er ude – netop fordi du ved, at det roder i din afkoblingszone. Derfor bør du får organiseret rodet og få smidt unødvendige ting ud.

Problemet som ofte opstår, når vi prøver at rydde ud i vores ting er, at vi har en personlig tilkobling til mange af vores ting. Det kan enten være fordi det er ting, vi har fået i gave, arvestykker eller ting og møbler, som vækker minder hos os. Derfor bør du opdele de ting, du ikke vil have stående fremme i hjemmet i zoner. Lav en zone med udsmidning, en zone med ting, du kan aflevere i genbrugen, en zone med ting, du kan sælge og eventuelt en zone med personlige ting, som du hverken vil have stående fremme i hjemmet eller smide ud – tingene i denne zone kan alt efter, hvor meget der er, opbevares på loftet eller opbevares i et opbevaringsrum nær din bolig. Så kan du altid tage stilling til tingenes skæbne senere – lige nu handler det om at skabe den rette afkoblingszone.

Når du har ryddet op i dine ting, vil du opleve en anden stemning i dit sind og i hjemmet. Denne stemning gavner dig og menneskerne omkring dig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here