Sådan genopliver du dit gamle gulv

0
1932

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi kender det godt fra vores eget, venners eller families hjem, gulve ser ikke lige godt ud altid. Dette er selvfølgelig logisk, da vi vader rundt på dem dagen lang. Gulve skal altså finde sig i lidt af hvert. Man behøver dog ikke finde sig i et grimt og slidt gulv, og man behøver heller ikke nødvendigvis at købe et ny sildebensgulv eller planke gulv, i nogle tilfælde kan man godt redde sit gamle gulv fra døden.

Slid det ned

For at fjerne alle ridser, buler og urenheder skal man have fat i en god omgang sandpapir, en god slibemaskine og masser af tålmodighed. Slibemaskinen med monteret sandpapir, kan nemlig slibe gulvet ned i sådan en grad, at det igen har en lækker ensartet overflade. Inden man begynder at slibe gulvet, skal man dog vurdere hvor meget det i forvejen er slebet ned. Hvis gulvet ikke er tykt nok, så vil gulvet risikere at gå hurtigt i stykker efter nedslibningen.

Behandl træets overflade

Efter nedslibningen af gulvet er det nu flot og ensartet, men det er stadig let modtageligt overfor stød, buler og ridser. For at forberede gulvet på den hårde skæbne det kommer til at gå igennem endnu en gang, skal man vælge en god behandling som både beskytter gulvet og giver det en flot overflade.

Vid når det er for sent

Selvom man er klar til at gøre nærmest hvad som helst for at redde sit gode gamle gulv, så er det ikke altid, at det står til at redde. Dette ved man, når gulvet er for tyndt til at kunne nedslibes, og det er fyldt op med for dybe buler og hakker. Og selvom det måske er muligt at redde gulvet, så vil de helt slemme gulve tage mange ressourcer. Så hvis man kan se, at det er tid til at pensionere det gamle gulv, kan det godt være man skal kigge efter et nyt flot sildebensgulv.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here