Sådan ved du, at det er kloakken, den er gal med

0
277

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Nogle gange støder man på nogle praktiske problemer i hjemmet, som man ikke kan løse selv. Det gælder uanset, om man netop er flyttet hjemmefra, eller om man har boet i sit eget hus i årevis, og disse problemer kan være overraskende og irriterende. Men hvornår ved man, at man skal tilkalde hjælp såsom fra en VVS-mand, en elektriker eller et kloakfirma?

Problemer på badeværelset?

Et problem, som man kan rende ind i, kan forekomme på badeværelset. Selvom man ikke bruger al sin tid på badeværelset, er det alligevel et vigtigt rum med en vigtig funktion, så det er helt vitalt, at alt fungerer, som det skal. Hvis der pludselig er et rør der drypper eller noget, der lugter, eller et sted, hvor der kommer for meget vand eller slet ikke nok vand, er der et problem. Men hvornår ved man, at det er kloakken, der er noget i vejen med? Det er ikke altid lige nemt at gennemskue, men der er nogle tegn, der kan give dig svaret.

Tegn på kloakproblemer

Hvad er disse kendetegn? Kendetegnene for en stoppet kloak indbærer selvfølgelig den typiske og nemt genkendelige lugt af kloak. Lugten vil simpelthen trænge igennem, og du vil nemt kunne lugte den på badeværelset. Derefter gælder det om at finde ud af, hvor lugten kommer fra. Handler det om vasken eller toilettet? Det påvirkede sted vil typisk også være stoppet, så der er problemer med at skylle ud i toilettet eller vandet har svært ved at løbe ud af vaskens afløb. Dog kan det være svært at bedømme, om problemet er i kloakken eller i selve afløbet, og det kræver en anelse eksperimentering.

Hvad skal gøres?

Hvis du ikke har lyst til at ringe til et kloakfirma som det første, kan du kaste dig ud i at løse problemet selv. Det er dog kun muligt, hvis problemet er i afløbet og ikke i kloakken. Hvis du mistænker afløbet i en vask er stoppet, kan du for eksempel koge vand og hælde det i afløbet gentagne gange, indtil det løber normalt igen. Store mængder vand eller brug af svuppe kan være effektivt, når det handler om toilettet. Virker ingen af delene, er det den bedste mulighed at ringe til et kloakfirma. Et kloakfirma kan guide dig, men de kan også sende en professionel ud til dig, så du kan få løst problemet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here