Sådan får du det bedste ud af storrumskontoret

0
870

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Storrumskontoret er godt til mange ting, bl.a. samarbejde og vidensdeling – men der er også ulemper ved det. Mange forstyrrelser og en del larm er blot to af disse ulemper. Hvis man har et storrumskontor, handler det altså om at indrettet de fysiske rammer bedst muligt. Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du bør indrette storrumskontoret for at undgå støj.

Placér de rette mennesker sammen

På et kontor vil der vilkårligt være nogle, der arbejder mere sammen end andre, især i forhold til jobfunktion – og disse mennesker skal gerne placeres fysisk tæt på hinanden. Derudover er det også en god idé at tage højde for de forskellige personligheder og de forskellige krav til koncentration, så f.eks. en person, der ofte skal arbejde meget koncentreret ikke bliver placeret ved siden af en person, der ofte snakker i telefon.

Lav en adfærdspolitik

Det kan være en god idé at lave en adfærdspolitik, dvs. en politik omkring, hvordan forskellige situationer håndteres for at sikre mindst mulig larm. Politikken kan indeholde elementer, som f.eks. at gå hen til den person, man vil snakke med eller at man skal forlade storrumskontoret ved lange samtaler. Hvis der er en politik, så vil flere også rette sig efter den.

Hjælp akustikken på vej

Ro og fred kommer aldrig helt af sig selv i et storrumskontor. Alt efter indretning kan selve rummet nemlig sagtens være synderen i forhold til støjniveauet. Det er derfor altid en god idé at indrette storrumskontoret med lyddæmpende elementer for at sikre at støjen ikke bevæger sig rundt i kontoret og spreder sig mere end højst nødvendigt. Det kan med fordel gøres ved hjælp af lyddæmpende lofter, akustikskærme, møbler eller kunst med akustikplader bagved. Mulighederne er mange – og det er også en god måde at opdele rummet en smule.

Sørg for rigeligt med stillerum

Det kan for mange være nærmest umuligt at koncentrere sig i et storrumskontor, og til netop disse tilfælde er det altid en god idé at sørge for rigeligt med stillerum og mødelokaler, hvor folk kan arbejde koncentreret efter behov. Hvis der ikke er kontorlokaler til rådighed, så kan rum-i-rum-løsninger som f.eks. telefonbokse til kontoret være en god løsning. Det giver nemlig mulighed for at dele kontoret op med flere små rum, som medarbejderne kan bruge efter behov.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here