Skal i renovere eller bygge nyt?

0
1112

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange danskere der går med en drøm, at gøre noget ved deres boligsituation. Der er mange tusinde, der overvejer at flytte. Det kan være, at der er kommet børn til og boligen ikke længere er stor nok, eller det kan være, at man bare gerne vil prøve noget nyt.

Der er mange der finder drømmehuset falder for det, og flytter ind i det lige som det er. Der er dog også mange, der gerne vil sætte deres eget præg på det. Enten i stor eller lille grad. Her er der et stort spørgsmål der stiller sig, nemlig om man skal begynde at renovere på et hus, eller man i stedet skal vælge et typehus som dette, der passer lige præcis til ens behov. Begge dele har sine klare fordele og ulemper, og her kan du se lidt af dem.

Fordele ved et nybygget hus

De er som regel bygget, som de fleste familie foretækker dem, med et par badeværelser og en forældre og og børneafdelingen. De er næsten altid energimærket A, hvilket betyder at udgifterne til varme er langt lavere end i et ældre hus. Det hele er nyt, så man står med al sandsynlighed ikke med nogen udgifter de første mange år.

Ulemperne ved et nybygget hus

Vælger men et typehus, får man godt nok et hus der passer lige til ens behov, men i mange tilfælde er de ikke så unikke, og ligner mange andre. Ofte er typehuse placeret i noget der bedst kan beskrives som enklaver, hvor flere er samlet sammen på udstykket grunde. Der er sjældent haver med frugttræer og lignende, da haverne i mange tilfælde er nyanlagte. Så hvis man er havemenneske, går der et stykke tid, inden man kan udleve disse drømme.

Kompromiset

Man kan naturligvis lave det kompromis, at man enten køber en byggegrund væk fra andre, eller køber et billigt hus og river det ned, for at bygge et nyt ovenpå. Dette giver mulighed for at købe et sted med en eksisterende have, hvor der kan være lidt landlig charme.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here