Skift selv din lås i døren

0
623
flytning

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En korrekt låst dør er dit første forsvar mod ubudne gæster. Forsvaret er dog ikke ret pålideligt, hvis ikke du er sikker på, hvem der har nøgler hertil. Det er blot en årsag til at skifte din dørlås, her er nogle andre:

  • Du er lige flyttet ind i dit hus
  • Du har mistet en nøgle
  • Du har haft indbrud
  • Din taske er blevet stjålet, og dine nøgler var i den
  • Din nuværende lås er slidt
  • Din nuværende lås er ikke længere sikker nok
  • Du vil kunne bruge den samme nøgle til at åbne alle dørene i dit hus
  • Du har ikke helt styr over, hvilke entreprenører, servicefolk og naboer der har nøgler til dit hus

Vanskeligheden ved at skifte en lås varierer, men ofte er det faktisk ret simpelt, og du kan derfor spare pengene til en låsesmed.

Re-keying vs erstatning
Hvis der er brug for et nyt hul, kommer de fleste låsesæt med en skabelon. Denne foldes over dørens kant for at definere, hvor de enkelte huller skal være. Uheldigvis er hul-save ikke det mest almindelige husholdningsværktøj, og selvom du ejer en, kan det være ret svært at justere saven til at gå lige igennem døren uden, du kommer til at vinkle den en smule. Du bør derfor nok ringe efter en låsesmed, hvis opgaven viser sig at være for kompliceret..

Hvis låsen er i god stand, kan det være muligt at genbruge denne. “Re-keying” af en lås er processen der omfatter ændring af drejemomentet og låsecylinder. Når du genbruger en lås, er det nødvendigt med en nye nøgle for at åbne denne.

En låsesmed er langt billigere, hvis det er muligt at genbruge låsen, fremfor en fuld udskiftning. Hvis du er praktisk anlagt, kan du købe et re-keying kit og selv udføre jobbet. Kitsne leveres med to nøgler, detaljerede instruktioner og de værktøjer, der er nødvendige for at fuldføre jobbet. Husk, at din gamle nøgle er nødvendig for at tage den gamle låsecylinder ud, herefter bruges den nye nøgle til at genaktivere låsen.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here