Skift skrivebordet ud med et hæve sænkebord

0
2309
hæve sænkebord

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I løbet af en hel dag sidder vi ned i rigtig mange timer, og det kan være skyld i ryg og nakkeproblemer. Det kan derfor være en stor fordel at skifte det traditionelle skrivebord ud med et hæve sænkebord, og på den måde forebygge skaderne. Vi har set på de mest almindelige dagligdags problemer, og kommer med tips til hvordan du kan komme dem i forkøbet.

Generelt set er vi et rigt og lykkeligt folkefærd, med mange gode i hverdagen. Dog ser vi flere og flere livsstilsygdomme, som danner baggrund for en usund eller dårlig tvivlsen. I Danmark bliver flere og flere mennesker overvægtige, ligesom at der er mange der døjer med diabetes, hjertekarsygdomme og andre skavanker. Det er dog intet imod antallet af mennesker der har problemer med nakken og ryggen. Langt over hver anden rammes af disse problemer i løbet af deres liv.

Ryg og nakkeproblemer skyldes i rigtig mange tilfælde dårlige arbejdsstillinger og stillesiddende arbejde, mens det hos rigtig mange også skyldes belastninger på grund af fysisk hårdt arbejde, hvor kroppen bliver nedslidt.

Kom problemerne i forkøbet

Langt de fleste problemer med nakken og ryggen, er at finde hos personer med stillesiddende arbejde og skyldes en ofte en forkert arbejdsstilling. En stor del af disse problemer kan løses med en bedre kontorstol eller et hæve sænkebord. På den måde kan arbejdsstillingen varieres. Når du så sidder ned skal ryggen være rank, på den måde har du den rette stilling.

Rigtig mange problemer med ryggen og nakken skyldes også inaktivitet. Hvis ryggen ikke bliver bevæget, er den selvsagt i den samme position hele tiden. Ryggen er skabt til at blive bevæget, og bliver den ikke det, giver det problemer. Her ville et hæve sænkebord også kunne løse problemet.

Et sted som mange overser, når det kommer til ryggens sundhed er søvnen. Man ligger typisk ned i op mod 8 timer om natten, så det siger sig selv, at det er vigtigt, at man ligger i en  god stilling. Sengen må hverken være for blød eller for hård, ligesom hovedpuden hverken må være for stor, for hård eller for lille.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here