Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.
I løbet af de efterhånden sidste mange år, er solceller væltet frem på de danske hustage, hvor mange danske familier har valgt at få installeret solceller for at få billigere og ikke mindst grønnerne energi. Ikke mindst hvis man også har investeret i en El-bil har det kunne være en yderst lukrativ investering.
En ting som disse solceller dog har tilfælles, er at de meget sjældent er specielt kønne at se på, og de hurtigt kan ødelægge et ellers æstetik flot tag. Dette er uden tvivl også grunden til at der er mange, der har været lidt forbeholdne omkring tiltaget, der ellers er fornuftigt på mange måder. Den danske virksomhed Innogie vil gerne gøre det lettere for folk at vælge en energirigtig og på sigt økonomisk løsning. De har nemlig udviklet et tag der består udelukkende at solceller.
Et af de store problemer med solceller er, at det er meget besværligt at gemme strømmen og den derfor skal bruges med det samme. Innogie har udviklet det sammen med et batteri, hvilket betyder, en almindelig husholdning (inkl en el-bil) kan få dækket omkring 80% af hele deres behov, og kun i de mørke vintermåneder, vil have brug for lidt ekstra hjælp til at få dette behovet, hvilket både tæller elektricitet, varmt vand og varme.
Bliv din egen energi-ø
Innogie siger, at i takt med udviklingen på lagringsbatterier fortsætter og kapaciteten bliver større og større, vil et hjem blive 100% dækket af taget, hvilket kan gøre huse til deres egne små energi-øer, som Innogie omtaler dem, og altså ikke være afhængige af andre, og samtidig være uhyre grønne med vedvarende grøn energi.
Det vil naturligvis være tillokkende for alle, der står med overvejelser om at skifte tag, eller anlægge solceller. Særligt interessant vil det nok være for alle, der får bygget typehus som disse, hvor energiforbruget i forvejen er lavt, og hvor det i mange tilfælde vil være lettere at få den fulde finansiering på plads, end blot ved udskiftning af tag, hvis det ikke er friværdi eller lignende der finansierer det.
Der er ingen tvivl om at fremtiden kommer til at byde på mange tiltag som dette, hvor bæredygtighed og ansvarlighed i højere og højere grad bliver tænkt ind i de danske hjem, og hvor design også kommer til at spille en stor rolle. For selvom der er mange der gerne vil have en grøn samvittighed, er der også mange der ikke ønske at skæmme deres huse med store grimme plader af solceller.