Tip til at kvitte smøgerne

0
463

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom alle godt ved at rygning er livsfarligt, og at der er mange konsekvenser ved at tænde smøgerne. De forkorter ens liv og har en masse følgesygdomme med sig, men ikke desto mindre er der mange hundrede tusinde danskere der hver dag tænder den ene cigaret efter den anden.

Hvis du er ryger, er der en god sandsynlighed for at du lige som mange andre rygere, egentlig gerne vil kvitte smøgerne, og sikkert også har prøvet, men at du ikke har haft held med det og er faldet tilbage i de dårlige vaner.

Vi har samlet nogle gode tips til hvordan du kan komme cigaretterne til livs en gang for alle. Vi har naturligvis ikke den gyldne formel til hvordan du holder op, og du vil nok ikke kunne bruge alle tips, men det kan være du kan bruge et eller flere af dem.

Find alternativer

Generelt finder der to alt overskyggende alternativer til cigaretterne, som de fleste kaster sig over. Det første alternativ(er) er nikotintyggegummi, nikotinplastre og lignende, der længe har været det læger har anbefalet til nedtrapning, da man dermed stadig får nikotinen, som man er afhængig af, uden at få tjære og andre giftige tilsætningstoffer.

Den nyeste og mest udbredte “dille” er e-cigaretter som disse. Der er mange der er hoppet over på disse, da man i dem både kan få nikotin og samtidig have fornemmelsen af at ryge, da man får damp ned i lungerne. Det er ikke sundt, men det er langt mindre skadeligt end cigaretter, det bør dog altid kun være som nedtrapning og ikke som et permanent last.

Det bedste og sundeste men det der også kræver mest viljestyrke, er at finde et sundt alternativ til at putte en cigaret i munden. Det kan eksempelvis være gulerødder eller lignende. Det kan godt lyde lidt som et frelst råd, men ikke desto mindre hænge rygning sammen med vaner, og det handler om at erstatte dårlige vaner med sundere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here